Md.Crochet
Головна » 2019 » Січень » 11

Для ручного в’язання найчастіше використовується вовняна пряжа. Для її виготовлення використовуються натуральні волокна, які отримують з вовни або пуху тварин. Якість пряжі залежить від товщини і довжини волокна: чим тонше і довше, тим вище якість пряжі.
Кращими сортами пряжі вважаються мериносова, верблюжа,кашемір, ангорська вовна і мохер.
Пряжа із овечої вовни добре носиться та переться у теплій воді.

... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: Portfolio | Дата: 11.01.2019 | Коментарі (0)

Альпака - дуже тепла пряжа, не схильна до пілінгування, тому що складається з волокон великої довжини.

Сировина для її виробництва - вовна лами, найчастіше буває натуральних тонів (24 натуральних відтінки), оскільки важко забарвлюється.

Вовна має всі властивості овечої, але по вазі набагато легша. З однієї тварини зістригається по 5 кг вовни.

Волокна альпака більш прямі, ніж шерсть вівці, не скрипучі і відрізняються надзвичайним багатством і шовковистістю з тонким блиском.

Подібні якості не зустрічаються ні в жодному іншому виді хутра.

... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: Portfolio | Дата: 11.01.2019 | Коментарі (0)